Nov
11
2012

Christian Langballe om juledemokrati

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 3129918906 e74d2dd1ba

Man kan forstå på den seneste uges debat, at julen - vores allesammens hedenske lysfest, som blev kuppet af de kristne for at fejre en fuldstændig arbitrært fastlagt dato for Tømrer-Jesus's fødsel - er under angreb fra nogle demokratiske og velintegrerede, foreningsdanmarks-støttende muslimer. Et flertal i en boligforening vil ikke betale for, at det traditionelle juletræ bliver sat op i år.

På reaktionerne i pressen og endda på Christiansborg fra det ærværdige gamle konservative parti i skikkelse af den tidligere fremskridtspartisoldat Tom Behnke og fra det knapt så ærværdige danske "folkeparti" i den lidt mere fyldige skikkelse af Martin Henriksen kan man forstå, at et juletræ er så vigtigt at værne om, at nogle politikere er villige til at lovgive på området. Rent faktisk lovgive om at sætte noget så fundamentalt som medlemsdemokrati ud af kraft. 

Vinklen på historien i pressen var jo fra start klar nok. Ekstrabladet kaldte flertallet i boligforeningsbestyrelsen "Mørkemænd" fordi de ikke ville lade juletræet kaste sin hedenske stråleglans ud over hedningerne. Øhh...??? Godt nok viste det sig vistnok senere, at det rent faktisk handlede om, at der ikke rigtigt var nogen i bestyrelsen, som vistnok gad at stå for julearrangementerne inklusive juletræet i år. Den oplysning kom først senere. Nej nej, de vantro muslimer havde lige brændt 60.000 kroner af på Eid-festen og nu lo de deres skoggerlatter, mens de blokerede for et lille bitte uskyldigt juletræ. Nogles børnebørn ville nærmest blive traumatiseret over, at juletræet i år ville mangle.

Nu kan man selvfølgelig sige sig selv, at sådan en sag vil ende i medierne. Sådan er det bare. Der sidder jo altid en fornærmet Dansk "Folkeparti"-vælger i sådan en boligforening, som straks skriver til Ekstrabladet eller giver sin mening til kende på !Nationen (også Ekstrabladet - hvis nogle skulle være i tvivl). Men at folketingspolitikere nedlader sig til at begynde at rokke ved noget så fundamentalt i Danmark som medlemsdemokratiet i foreninger, og i den forbindelse vil lovgive om noget så pisseligegyldigt som et juletræ, så er verden da af lave. På den anden side så bekender både Tom og Martin jo kulør. De er ganske enkelt nogle fjolser. Så enkelt kan den vist skæres.

I stedet kunne de lovgive om, at julereklamer, pynt og nisser først må optræde i gadebilledet fra 1.december. Se det ville være fornuftig brug af deres folkevalgte tid. Nå!

Christian Langballe

Billedet er underlagt creative commonslicensen - klik her for nærmere info

Kommentarer  

 
0 #1 profile 30.-10.-2018 18:48
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Citater
 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.