Nov
06
2012

Christian Langballe om Obama og Romney

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

obamaromney

 

Hvis man tænker den amerikanske indflydelse på den verdenspolitiske scene, så kunne man godt argumentere for, at et amerikansk præsidentvalg simpelthen er for vigtigt, til at det kan overlades til amerikanerne. De er jo ikke de eneste, det kommer til at gå ud over.
Amerikanerne har haft frygteligt travlt med at fokusere på de ting, Obama ikke har nået.

Forleden delte min amerikanske kusine et billede, som viser et fladt hjul på en bil. Teksten sagde: "Du skifter et fladt dæk med det samme. Du kører ikke rundt på det i yderligere 4 år." (Løst oversat fra engelsk) Den person, der har lavet det billede, har tydeligvis ikke tænkt sin analogi helt igennem. For der kan skam være mange gode grunde til at fortsætte med at køre på et fladt dæk. Det kan være, at man overtog hele vognen fra en skurkagtig sælger, som godt nok selv havde overtaget den i glimrende stand, men så besluttet sig til at tage den med en tur ud i de afghanske og irakiske ørkener, selv om den nok i virkeligheden bedst var egnet til let bykørsel. Det slider virkeligt meget på sådan en gammel spand. Så da Obama overtog den, har han haft travlt med at fikse alle de skavanker, den tidligere ejer efterlod den med, og nu er der ikke lige råd til at få fikset det flade dæk med det samme. Men han har trods alt reddet den amerikanske bilindustri, så han er nok ikke helt ueffen til det med biler. Tanken om at Mitt Romney skulle være manden, der skulle kunne skifte dækket, er endnu mere vanvittig. Manden har med garanti aldrig skiftet hjul på en bil i sit liv. Han har haft travlt med at skrabe penge til sig og promenere rundt i sit magiske undertøj (slå det op), til at mishandle sin hund (slå det op) og skifte holdninger som vinden blæser(slå det op). At amerikanerne på nogen måde kan overveje ham som præsident er ganske enkelt ufatteligt. På den anden side så var alternativerne i primærvalgkampen fandme værre. Rick Santorum anyone?

533489 10151314069762650_1927865012_n


Jeg håber for hele verdens skyld, at de fornuftige amerikanere kommer til stemmeurnerne idag, så Obama kan få 4 år mere. Så kan det være at han endelig vil komme ridende på sin enhjørning mens han skyder regnbuestråler ud af hænderne og redder verden fra sig selv. En stemme på Obama er en stemme på fornuft...ish. Han er i hvert fald bedre en alternativet.

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.