Okt
28
2012

Christian Langballe om restaurantamning

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 Breastfeeding infant

Den vestlige verden - og dermed også Danmark - er ramt af en rædselfuld nypuritansk bølge. Unge kvinder vil ikke bade sammen efter idrætsundervisningen, fordi de ikke kan lide deres krop. Så hellere lugte lidt af sved. Nøgenhed er igang med at blive gentabuiseret (er det et ord?). Hvis man ikke kan leve op til idealerne, så må man hellere gemme sig væk og skamme sig godt og grundigt. Det er fandme da noget pjat. Nøgenforskrækkelsen sniger sig også ind på landets restauranter og cafeér.

Emnet "amning på restauranter og cafeér" popper op med jævne mellemrum. Senest var det vist en kvinde, som (efter Tivolis mening ikke) blev smidt ud af en restaurant, fordi hendes afkom skulle die. Af en eller anden grund finder fremmedgjorte mennesker i café-segmentet amning anstødeligt. Det forstår jeg simpelthen ikke. Det er jo en baby...som...får...mad?!? Og der er sgu da ingen, som tvinger folk til at beglo den ammende moders dievorter under akten. Almindelig anstændighed dikterer for helvede da, at man diskret kigger den anden vej. Så rent faktisk kunne man argumentere for, at det var de anstødte fjolser, som var ude på det klamme overdrev. Hvilken grænsende til pervers tilskyndelse har de til først at beglo og derefter himle op over et kort glimt af et nøgent kvindebryst. Hele øvelsen går jo tydeligvis ud på, at folk i disse nypuritanske tider har frygteligt travlt med at seksualisere enhver form for nøgenhed - også selv om det er noget så uskyldigt som et diende barn. Hvis man har trang til at blive provokeret af det, så har man måske nok selv et problem? Jeg finder det nærmest lidt æstetisk på sådan en moder jord-agtig måde. Det er sgu da smart, at man lige har maden serveret i en håndterlig afstand, når poden bliver sulten. Og nej - kvinder på barsel kan ikke blive væk fra cafeérne. Er folk overhovedet klar over, hvor kedeligt det må være at være på barsel, hvis man ikke måtte mødes med veninder på en café? Ja jeg ved det ikke, men mit gæt er - ret kedeligt. Så jeg vil gerne opfordre til at folk dropper deres idiotiske indvendinger mod amning på restauranter og tørrer øjnene og snupper en småkage. Kig den anden vej. Det er da også en kende perverst at sidde og brokke sig over at et lille uskyldigt barn får mad, når man selv sidder og fråder over sin extravagante tapasanretning komplementeret med en specialimporteret belgisk øl. Det er da unaturligt.

Til gengæld skal folk fandme lade være med at skifte bleer på bordene i restauranten. Det er sgu da pisse klamt. Hvem kan udvilke en så rendyrket upåvirkethed over for andre menneskers fæces, at de ikke kan indse det ufatteligt uhygiejniske ved det? Også selvom det "bare er babylort!" Andre mennesker synes ikke det ligner remoulade. De synes, det ligner lort.

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.