Okt
02
2012

Christian Langballe om SF's formandsvalg

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 Anette Vilhelmsen

SF's formand/kvindes-valg er da enormt interessant. Så gik Villy og Thor Möger lige der og troede, at Astrid Krag ville blive forkvinde - måske med en lille ubetydelig alibimodkandidat og så kommer Annette Vilhelmsen lige ind fra venstre og ryster deres lille fantasiverden. Det er da aldeles mageløst.

Tag nu ikke fejl. Jeg synes bestemt, at Astrid Krag virker som en sympatisk ung kvinde, men hun blegner - både i metaforisk og rent fysisk forstand stillet overfor Annette Vilhelmsens stålgrå læderhudsindkapslede socialistamazone. Astrid kommer nærmest til at virke lidt veg og dejagtig. Jeg ved godt, at det ikke er pænt at sige om en kvinde, men hendes mangel på interessanthed og kapow bliver lysende tydeligt i kontrast til Vilhelmsen. 

Jeg kan forstå, at de høje herrer (og damer) men nok mest Thor Möger, ryster i bukserne ved tanken om Annette Vilhelmsen ved roret. Möger fordi han i kraft af sin upopularitet og generelle irriterende fremtoning nok kommer til at sidde ret løs på taburetten. Andre i partitoppen skal nok heller ikke føle sig for trygge, hvis Vilhelmsen kommer til. Mon ikke vi kommer til at se en udrensning, som overfor baglandet kan signalere fornyelse og en (måske tiltrængt) tilbagevenden til de delvist afmonterede SF-dyder, som Villy har ofret i sit regeringsduelighedsprojekt. 

I forhold til regeringssamarbejdet, så tror jeg faktisk, at SF vil være bedst tjent med Vilhelmsen. Alene af den grund, at hun ikke virker som en kvinde, som særligt let ville kunne blive kørt over af Margrethe Vestager (og Helle T). Selvfølgelig kan jeg være ligeglad. Jeg er jo ikke SF'er, men alligevel synes jeg nærmest på forhånd, at det vil være synd for Astrid Krag, når hun forpjusket efter en forhandling med Vestager for bordenden ville præsentere...absolut ingenting. Den tror jeg ikke, Vilhelmsen vil rende ind i. Hun virker simpelthen for cool til at lade sig overrumple af den slags. 

Så jeg glæder mig ganske meget til at se resultatet af SF's urafstemning. Hvis jeg var SF'er, ville jeg bestemt sætte kryds ved Annette Vilhelmsen (hvis du skulle være i tvivl) Nu kan jeg bare nøjes med at heppe fra sidelinjen og juble, hvis SF's bagland får held til at stikke en kæp i hjulet på SF-toppens luftkastel.

Christian Langballe

Billedet er fra folketingets hjemmeside

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.