Mar
13
2014

Christian Langballe om selverkendelse

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 

hipster fucks 

Den der erkendelse man får, når man dybt i skabet finder de jeans, som man købte for 10 år og 15 kilogram siden, som på forunderlig vis er blevet moderne igen, og som man i et splitsekund indser, at man aldrig nogensinde kommer i igen. Jeg ved, at det nok mest er kvinder, der oplever den slags. De fleste mænd gemmer ikke jeans i bunden af skabet, men går i dem til de opløses om kroppen på dem og efterfølgende indkøbes et lignende par, måske et nummer større eller så.

Alligevel må jeg krybe til korset og indrømme, at jeg er en gemmer. Jeg faldt forleden over mine ”skinny-jeans” (jeg har aldrig være skinny, men måske knap så maskulint vægtet, som jeg pt. er) De var faktisk ret fede – de der jeans. Jeg fandt dem under et forsøg på at finde mine smarte røde sneakers. I know – endnu flere feminine udfoldelser – bær over med mig ikke?

Pludselig sad jeg der på gulvet i gangen foran skabet og indså i et klarhedens øjeblik min tabte ungdom, og hvor smoking awesome de jeans havde været for 10 år siden. Og hvor fuldstændigt utopisk en tanke det var at forsøge at smyge sig i dem igen.

Nogle mænd ville måske forsøge at krænge kadaveret ned i sådan et par cowboybukser og så lade vommen hænge ud ovenfor. Men jeg har trods alt en stolthed at tage vare på. For ikke at sige en forfængelighed, som jeg faktisk ikke helt ved hvor kommer fra. Jeg er nemlig ikke specielt optaget at, hvordan andre mennesker ser mig. Selvom nogle måske vil sætte mig i en eller anden random hipsterkategori hvad angår påklædning, så er jeg sgu den ægte vare. Jeg har aldrig nogensinde brugt tid foran spejlet på at komme til at se bevidst tilfældig og smålurvet ud. Det kommer skam helt af sig selv.

Erkendelsen, af at ungdommen ligger bag mig, forstærkes for øvrigt af, at jeg i marts fylder år. Nej nej, ikke 40...endnu. Men for satan hvor får jeg galoperende noia på af, at der kun er to år til de skarpe hjørne. Det er jeg bare på ingen måde klar til endnu. Nå! Jeg foretrækker at betragte min ældning som fin vin. Jeg bliver bare surere og surere og mere utilgængelig med alderen. Nå men carpe diem folkens. 

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.