jul
01
2013

Christian Langballe om den danske sommer

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

1425977 99484003 

Du danske sommer, jeg har et lidt anstrengt forhold til dig...blandt andet fordi du i tide og utide sviger (?) mig og efterlader mig våd og forblæst. På den anden side, så elsker jeg faktisk heller ikke når du kommer anstigende med 30 graders hedebølge. Det er ligeså trælst som regnvejr og kulde. Især fordi hækken af uransagelige årsager altid trænger til at blive klippet, når vejret på ingen måder er ideelt. Faktisk findes der ikke ideelt hækkeklipningsvejr.

Det er vel nærmest en dansk nationalsport at brokke sig over vejret. Man kan jo egentlig også undre sig over, hvad der drev vores forfædre til at bosætte sig i et land, der enten er for varmt, for koldt, for blæsende eller for vådt, og som kun et par enkelte dage i maj har et klima, der tilnærmelsesvist er rart at være i. 

Mange danskere ynder om sommeren, når det er for varmt forstås, at klumpe sig sammen på nogle få strandstrækninger rundt omkring. Når man tager landets betydelige kyststrækning i betragtning, så er det faktisk ret mærkeligt, at folk partout vil ligge oven i hinanden som insekter på et fluepapir? Det har altid været mig en gåde. Nu er jeg godt nok heller ingen strandløve. Jeg kan lide at bade - når skaldyrene i vandet er blevet røde - men ellers så dyrker jeg ikke solen på nogen måde. Jeg er vel nærmest en form for anti-sol-afficionado. Jeg tænker, at nogle af disse strandbedækkere måske er der for at blive set. På den anden side så håber jeg det ikke.

Sidste år blev jeg lokket med til stranden i Øster Hurup (en af Østjyllands populære strandarealer). Her var jeg vidne til en sand syndflod af branket flæsk, som jeg helt utroligt gerne ville have været foruden. Selvfølgelig er jeg en stor fortaler for, at folk skal have lov til at udtrykke sig, som de vil. Jeg tænkte faktisk mest på deres helbred. Der var et rigeligt mål at potentielle hudkræftofre på parade i Øster Hurup den dag. Jeg beholdt naturligvis skjorten på.

Så jeg må indrømme, at selv om sommeren byder på en tiltrængt ferie, der med fordel kan nydes i skyggen et roligt sted - evt. med en kold øl i hånden - så er den alligevel kilde til en del ambivalente følelser for mig. 

God sommer.

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.