Maj
07
2013

Christian Langballe om lægekonflikten

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

Doctor uses_a_stethoscope_to_examine_a_young_patient 

Hvad fanden er det lige der foregår i det her land? Er der sket en kollektiv kortslutning i hovederne på alle med magt i det offentlige, siden de synes at konflikt er vejen frem når faggrupper i det offentlige regi skal have ændret deres vilkår? Hvad blev der lige af samtale, forhandling og det virkeligt irriterende begreb KOMPROMIS??? Nu er det åbenbart lægerne, der skal en tur igennem maskinen.

De sidste par dage er der blevet raslet gevaldigt med sablerne mellem Danske Regioner og Lægeforeningen. Årsagen er åbenbart den, at regionerne har opsagt deres aftale med de privatpraktiserende læger, og regeringen har efterfølgende lavet et lovforslag, som ("igen" fristes man til at sige) tilgodeser den offentlige arbejdsgiverparts side af sagen. Jeg ved godt, at regionerne ikke som sådan er "arbejdsgivere", da lægerne jo er selvstændige virksomheder, men princippet er det samme. Det offentlige vil have deres vilje, hvilket de får gennem konspirationer med hinanden inden for magtens høje mure. Hvad fanden er det for en fremgangsmåde?

Jeg må så indrømme, at jeg tror de i denne sag har gjort regning uden vært. For når de privatpraktiserende læger siger: "Fint så leverer vi vores licens tilbage og begynder at opkræve penge for vores behandlinger", så er der lagt i kakkelovnen for regionerne. Formanden for Danske Regioner var så ude at sige igår, at det da slet ikke var noget problem. Der var nemlig bare så mange privatpraktiserende læger, som ikke har en praksis. De vil sikkert gerne til fadet. Hvad tror han lige selv. At der står en hær at skruebrækkerlæger parat til at snigløbe deres kolleger og egen organisation? Det kommer ikke til at ske. I øvrigt er det jo langt fra gratis, nemt eller hurtigt at banke en praksis op og få opbygget et patientkartotek inden september. Så den trussel virkelig hul. 

I øvrigt tror jeg ikke befolkningen vil finde sig i at skulle skifte læge, fordi regionerne og regeringen tror de kan konflikte sig gennem denne sag. Jeg vil fandme beholde min læge. End. Of. Story!

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.