Maj
04
2013

Christian Langballe om SPOT Festival

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 m p_spot13

For nylig skrev min gamle ven Jon ud på Facebook, om der monstro var nogle i hans netværk, der kunne betjene et videokamera. Han manglede nemlig videofotografer til at dække SPOT festival i Århus. "Det kan jeg da," svarede jeg tilbage. Og så blev jeg videomand på årets SPOT. 

Festivalen, der især henvender sig til branchefolk fra ind og udland, som kommer for at opleve de nyeste danske/nordiske talenter, men som selvfølgelig også er interessant for det almindelige musikinteresserede publikum, åbnede fredag. Festivalen har sin egen dækning - en redaktion kaldet SPOTLive, som koncentrerer sig om at fortælle de positive historier omkring festivalafviklingen, publikums reaktioner, branchefolkenes forventninger og mange andre interessante ting, der kan fortælles på en festival. Historierne og videoreportagerne bliver lagt løbende ud på SPOTS hjemmeside, så folk kan følge med undervejs. 

Jeg og min journalistmakker Kirsten dækkede igår så forskelligartede ting som den tyske musikindustris workshop om mulighederne for at slå igennem på det tyske marked for danske kunstnere samt hvad kunstnere og publikum ser som fed tøjstil på festivalen. 

Det har altid fascineret mig, hvad folk får ud af at være på festival. I mine unge år var jeg jo en fast bestanddel af Roskilde festivals publikum. Den slags festival, hvor en stor del af oplevelsen involverer camping og mudder, er jeg nok blevet lidt for gammel til. Derfor må jeg indrømme at en begivenhed som SPOT tiltrækker mig. Der er ingen camping. Der er intet mudder. Koncerterne foregår indendøre. Det er sgu mageløst. Dertil kommer, at jeg altid har fundet det skæve, det nye og friske, det stille i musikken mest interessant. Så jeg savner på ingen måde de store stadionrocknavne. Det eneste, jeg måske kan savne ved at lave video på festivalen er, at jeg faktisk ikke har fået hørt så meget musik. Men det kan jeg jo altid høre på Spotify.

Christian Langballe

Se hvad jeg har lavet indtil nu på disse links.

" target="_self">Tyskerne kommer

Fed festivalstil på SPOT

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.