Maj
01
2013

Christian Langballe om 1.maj

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 1 maj

Det lader ikke til, at arbejderne i år har haft så frygteligt meget til overs for de politikere, der normalt har talt deres sag. På Ekstrabladets hjemmeside (link) kan man se Helle T forsøge at tale til en stor samling vrede århusianere. Ord som "Skam dig" og en skov af skilte med sure smileyer kunne måske give statsministeren det indtryk, at alt ikke er ved det gamle på årets 1.maj.

Men hun er jo ikke belagt med teflon for ingenting. Så i indslaget kan man efterfølgende høre hende fortælle, at hun skam kunne se mange, der vinkede til hende. Jeg vil nu ud fra billederne fra begivenheden nærmere tro, at de vinkende mennesker i virkeligheden stod og rystede næven ad hende. Hun forstår heller ikke pibekoncerten, der saboterede hendes forsøg på at tale. 1.maj handler jo om dialog, fri tanke og fri tale lader Statsministeren forstå. Allerførst vil jeg lige indskyde, at jeg som oftest er tilhænger af, at folk for lov til at tale. Så jeg vil ikke ligefrem bifalde, at de vrede arbejdere peb Helle T ud. På den anden side, så har den seneste tids fuldstændige afkobling fra alle grundlæggende dyder på venstrefløjen efterladt Socialdemokratiet i et tillidsvakuum, som de nok kommer til at bruge lang tid på at kravle ud af igen. Med den politik, de har ført, giver det faktisk ingen mening, at socialdemokratiske topfolk overhovedet holder tale 1.maj. Man kunne ligeså godt have inviteret Lars Løkke eller Anders Fogh til at tale. Det ville nok have givet mere ro, da folk sikkert ville have været nysgerrige for at høre, hvad de dog ville kunne bidrage med på denne dag? Helle T skal virkeligt arbejde med sit image for at være troværdig 1.maj taler igen. 

Man må så også sige, at det virker umanerligt dumt - ja DUMT - at tro at man umiddelbart efter den mest rædselsfulde og komplet idiotiske konflikt, hvor staten og kommunerne lock-outede 50.000+ ansatte, kan stille sig op på en 1.maj talerstol foran overbeviste fagbevægelsesmedlemmer, og så ævle om solidaritet, dialog (hvilket konflikten jo ikke havde noget af) og frihed. Frihed klinger hult, når der netop i disse dage arbejdes med den største indskrænkning af vores børns frihed med heldagsindespærringen i skolen. Så tag lige at stryg den røde fane Helle og slap af. Nå!

Christian Langballe

Billedet er et screendump fra ekstrabladet.dk

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.