Apr
30
2013

Christian Langballe om Enhedslisten

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 Johanne Schmidt_Nielsen

Enhedslisten har sgu fat i den lange ende. Centrum-Venstre partierne i Danmark bløder vælgere, og en god del af dem ser ud til at sive ud til venstre for SF. Er Danmark da ved at blive en socialistisk revolutionært land? Nej, det tror jeg alligevel ikke. Men jeg tror at mange vil sætte en proteststemme på den yderste venstrefløj ved næste valg. 

Der tales utroligt meget om krisen her i disse krisetider. Men jeg hørte for nylig en økonom udtale på P1 (jeg har selvfølgelig glemt, hvem det var), at det ikke giver mening at tale om krise i Danmark. Vi burde istedet tale om en tilbagevenden til en normaltilstand. For den vækst, den forbrugsfest, de økonomiske vilkår, der herskede i nullerne, er det usædvanlige. En forventning om at livet i den overhalningsbane, bør være normen, er ganske enkelt utopisk. 

For tiden arbejder regeringen og oppositionen på at redde velfærden ved at skære ned på den. Det ender sikkert med en samfundsmæssig udgave af det gamle (engelske) ordsprog: "Operationen var en succes, men patienten døde". Forventningen om at vi kan leve i et vækstsamfund er måske det mest grundlæggende problem. Mange økoflippere taler om, at man burde arbejde hen imod et ligevægtssamfund. Akkumuleringen af rigdom kan i længden kun bidrage til at ressourcerne udpines.

Enhedslistens grønne profil er nok det mest tiltrækkende aspekt ved partiet. Jeg kunne naturligvis aldrig finde på at forfalde til kommentarer om frontkvindernes hotness, så mit fokus er selvsagt på partiets miljøprofil. SF har jo tabt den dagsorden fuldstændig på gulvet - altså miljødagsordenen, ikke SF's frontkvinders hotness!!! Det er sgu ærgerligt. Hvis jeg ender med at stemme på de ræverøde, så bliver det ud fra en overbevisning om, at nogle skal råbe op om at redde verden. Det er SF holdt op med. Soc.Dem kan kun sige noget med økonomi og De Radikale er slet ikke radikale længere. Måske skulle Enhedslisten bare trække plasteret af og få væltet den regering. Så kan jeg igen med god samvittighed hate på højrefløjen. Det er sgu så paradoksalt at modarbejde de, der burde være de gode. 

Christian Langballe

Billedet er fra folketingets hjemmeside.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.