Apr
18
2013

Christian Langballe om Morten Bødskov

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 Morten B_deadline

Jeg har tidligere blogget om forslaget til en ny offentlighedslov her på siden. Debatten har siden taget til. Kritikken hagler ned over Justitsminister Morten Bødskov. Regeringspartiernes baglande er i oprør. Oppositionspartiernes baglande er i oprør. Igår var Morten Bødskov igennem Martin Krasniks fænomenale vridemaskine, da han blev interviewet om lovforslaget i Deadline.

Mit umiddelbare indtryk var, at Morten Bødskov gjorde nogenlunde sammen lattervækkende figur som "Komiske Ali" (Saddam Husseins kommunikationsminister, der hårdnakket blev ved med at påstå, at amerikanerne skam ikke var ved at indtage Bagdad, selvom bomber og amerikanske jagerfly væltede rundt i baggrunden). Martin Krasnik spurgte gentagne gange Morten B, om han dog ikke kunne give et konkret eksempel på en sag, hvor det fortrolige rum, som han ønsker at bage rævekager i, havde været ønskeligt. Morten B kunne ikke give et konkret eksempel. Han kunne give tænkte eksempler, som mest handlede om, at han var bange for at komme i Ekstrabladet. Jeg tænkte, at han skulle snuppe en småkage og tørre øjnene. Han er for fanden da minister. Vis nogle (metaforiske) nosser Morten! Han kunne også gentage den samme sætning næsten uden variation, indtil Martin Krasnik irriteret spurgte :"Hvor må det være anstrengende, at skulle sige den samme sætning om og om igen". Det var i hvert fald anstrengende at høre på. 

Idag bliver Morten B så endda citeret i Berlingske for at sige :" Demokratiet handler jo ikke kun om maksimal åbenhed!" WHAT. THE. FUCK?!? Den udtalelse ville jeg forvente fra en skurk som Putin. Fandme ikke fra en dansk justitsminister. Det er jo helt ufatteligt skræmmende.

Interviewet på Deadline cementerede det, jeg allerede var overbevist om, nemlig at den eneste begrundelse for at indskrænke offentlighedens - og i øvrigt folketingets - mulighed for aktindsigt i ministerbetjeningen og lovgivningsprocessen udelukkende handler om at sikre sig størst muligt spillerum for rænkespil og andre lyssky aktiviteter. Det, Morten B tydeligvis er for tykpandet til at indse, er, at han ikke er justitsminister efter næste valg, medmindre noget usandsynligt mirakuløst sker (her mener jeg mirakuløst i samme fantasikaliber som jomfrufødsler, vandwalking og old-hebraiske zombieoplevelser). Når den nuværende regering bliver kylet på porten og alle tidligere venstrefløjsvælgere enten stemmer på Enhedslisten eller stemmer blankt i protest - og de tre regeringspartier kommer til at træde vande omkring spærregrænsen, så kan de se frem til 10 års ørkenvandring igen - men denne gang uden mulighed for at gennemskue, hvad fanden der lige foregår i ministerierne. En situation de til den tid kan takke sig selv for. Det er så forstemmende, at det gør ondt.

Men tak til Martin Krasnik for endnu et forbilledligt stykke journalistisk arbejde

Christian Langballe

Billedet er et screendumb fra dk.dk

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.