Apr
08
2013

Christian Langballe om Kiwier og Marie Krarup

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 Marie Krarup

Næ dog. Marie Krarup har igen skrevet noget, som afslører hendes afgrundsdybe åndelige indskrænkethed. Jeg mener naturligvis hendes blogindlæg om sine oplevelser med den oprindelige maorikultur i New Zealand. Det blogindlæg har de seneste dage resulteret i noget af en mediestorm. Hun fandt nemlig den newzealandske respekt for deres oprindelige kultur så uciviliseret, at hun bare måtte delagtiggøre verden i det. Og så var hun også stødt på manchetterne af maoriernes fascination af store tissemænd.

Det med tissemændene er måske det mest interessante ved hele historien. De andre fra forsvarsudvalget, der var med, erindrer angiveligt ingenting om et tempel fuld af gigantiske erigerede mandelemmer. Så måske er det noget, Marie K's egen fantasi har frembragt. Ja, ja, gad vide hvad Freud ville tænke om den slags hallucinationer? Hmm? 

Imidlertid handlede hovedparten af Marie K's indlæg om det rædsomme i, at (gisp) vestlige new zealandske mennesker skulle (dobbelt gisp) gnide næser i stedet for at give hånd. Mage til abekattestreger skal Marie da vistnok lede længe efter. Men heldigvis var der en enkelt officer, der istedet kyssede hende på kinden. Se det var meget bedre. Man aner en vis erotisk sult i Maries skriverier. Se det for dig. En ø i sydhavet. Et fremmedartet tempel med store tissemænd. En forskræmt blondine fra det kolde nord. En flot officer i fuld uniform. Det er jo som taget ud af en trivialnovelle. Der skal nok ikke meget fantasi til, før Marie og den mystiske fremmede officer ender under en palme med sydkorset skinnende på himlen ovenfor. Eller måske i et hobbithul et sted? Rent faktisk tror jeg nu nærmere, hun ville hægte sig på Saurons horder. De gnider i hvert fald ikke næser på uciviliseret vis. Den kyssende officer vasker sikkert sin mund med sæbe i disse dage. Blogindlægget i oversat udgave er skam nået til Kiwiernes land.

Idag kan man så læse, at det jo bare var "satire". Yeah right. Det jeg skriver her, er satire. Det, Marie K skrev i sit blogindlæg, er et udtryk for hendes monumentale mistro for alt, der ikke er blond, blåøjet og pæredansk. Selve konceptet "at respektere en anden kultur" - endda en som de hvide har koloniseret og undertrykt tidligere - er tabt i hendes kristne fundamentalistiske verden. Hun skulle tage at snuppe en Kiwi og slappe af.

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.