Feb
26
2013

Christian Langballe om højredrejning

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 Skrmbillede 2013-02-28_kl._14.08.36

Jeg har mange gange her på bloggen ytret mig positivt om regeringens kurs. De skulle jo finde deres form efter 10 år i opposition. De fik bestemt ikke den letteste start med den i mine øjne ret usaglige løftebruds-mediehetz. Men jeg må sgu indrømme, at jeg den seneste tid er blevet ramt af fortvivlelse. Det er nærmest som om Helle T og Co. prøver på at udkonkurrere Lars Løkke på hans egen boldgade. Jeg føler mig aldeles partiløs for tiden.

 Problemet er, at jeg simpelthen ikke forstår, hvad regeringen vil opnå med at fremmedgøre sig fra sine vælgere og gennemføre en rædsom blå politik? Danskerne foretrækker i følge meningsmålingerne alligevel Lars Løkke og Co, hvis der var valg idag. Hvorfor så forære højrefløjen en masse sejre, som de så kan bygge videre på om 3 år? Johanne Schmidt-Nielsen skrev forleden på Facebook, at grunden til at Enhedslisten ikke har væltet regeringen endnu skyldes, at Lars L og blå stue ville være endnu værre. Det er jeg ikke enig i. Der forventer man jo usolidarisk leflen for erhvervslivet og genindførelse af fattigdomsydelser. Tænk engang hvor meget ringere de blå vil gøre det, nu hvor Helle har banet vejen for dem. Det bliver et ragnarok. Vi risikerer at velfærdsstaten bliver afmonteret om 3 år, at minimalstaten bliver indført, og at det var Socialdemokratiet, SF og De Radikale, der lagde grundstenen. Det er simpelthen så gyseligt at tænke på. 

Jeg overvejer for første gang i mit voksne liv at stemme på Enhedslisten næste gang. Det er fandme langt ude. For jeg er sgu ikke revolutionær. Jeg er ikke engang særligt rød. Jeg har altid syntes af De Radikales sociale bevidsthed kombineret med en fornuftig økonomisk politik var vejen frem. At dansk politik blev ført bedst på midten og måske en anelse til mod venstre. Men lige nu er regeringspartierne rykket så langt til højre, at man bliver nødt til at stemme på Enhedslisten for at rykke en smule mod venstre. Jeg køber mig sgu et partisanertørklæde og melder mig under de røde faner. Har Johanne mon plads til en mere?

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.