Jan
26
2013

Christian Langballe om melodi grand prix

Vigtigt, åben i et nyt vindue. PDFUdskrivEmail

 

 only teardrops

Jamen jeg ser da også Melodi Grand Prix. Det er jeg da ikke for fin til. Jeg er lidt overrasket over Lise Rønne, Louise Wolf og Sofie Lassen-Kahlke i stram sort latex? Dristigt må man sige. Gad vide, hvad familien Danmark siger til det? Altså mon ikke de fleste patres familias nikker veltilfredse?

Men det er jo heldigvis ikke de sexede værtinders glamour, det handler om. Det er jo den gode musik?!? Nå nej, det er det måske alligevel ikke. Hvorfor skulle man ellers vælge hele 3 smækre kendissild, til at udfylde værtinderollerne? Endda to tiltalende nogle af slagsen og så en diva, der giver de andre to elevatorblikke hele tiden. What's that about? 

Kvaliteten af gårsdagens Melodi Grand Prix var vel som forventet. Ikke forfærdelig høj. Men det ligger jo nok i konceptet. Derfor spidsede jeg faktisk også lidt ører, da vinder melodien blev performet. Jo jo, hende Skov-Emmelie havde da langt fra så store bryster som Simone. Hun havde bare noget ganske andet. Noget udefinerbart. Noget specielt. Noget som man ikke kan lære og slet ikke fake med big bazongas og C.J.Parker-hår. Det er kant og autentisk charme. Ja jeg er sgu til falds for en skæv tøs, der tydeligvis var så forvirret over at være kommet i finalen, at hun nærmest ikke kunne finde op på scenen. Selv om sangmaterialet generelt haltede (som sædvanligt), så synes jeg faktisk, at vindersangen var bedst - endda grænsende til det interessante. Jeg er selvfølgelig også håbløs, når en keltisk inspireret penny-whistle fløjter løs. Det fungerer bare for mig. Jeg følte mig hensat til en bedre tid, hvor høvogne og langsomme bønder befolkede landet, og hvor piger løb barfodede gennem engene i hvide kjoler med blomster i håret. Skov-Emmelie ramte lige lukt ned i den pastorale drøm. Tak for det. Hun har nok alligevel ikke en chance, når østeuropæerne tropper op med hårdtpumpet dance og halvnøgne sangerinder til at vride sig gennem deres performance. Men lidt bagstræberisk romantik har vel også ret.

Christian Langballe

Billedet er et screendump fra youtube

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.