Tolerance

"Vi skal vise respekt for andre menneskers særpræg. Vi skal ikke spørge, hvad de kan lære af os, men hvad vi kan lære af dem."

Nysgerrighed

"Tænk sig engang hvad kulturel mangfoldighed kan bidrage til vores samfund. Hvem siger, at det er os, der har set lyset? "

Åbenhed

"Vi lærer kun noget om os selv, ved at spejle os i andre. Derfor er et åbent sind en nødvendighed, hvis vi vil udvikle os som et positivt samfund."

Fremtid

"Enhver, som mener, at lukket selvtilstrækkelighed er nøglen til vores fælles fremtid, er blind for de vidunderlige muligheder en åben og positiv livsindstilling medfører."

Nov
26
2014

Christian Langballe om at få en raptus

 tryl

Hold da op. Det er godt nok lang tid siden, jeg sidst har skrevet et blogindlæg. Kan jeg mon stadig finde ud af det? Hmm. Angsten for den hvide skærm kilder lidt i baghovedet, men det er vist muligt at undertrykke den. Hvorfor har jeg været væk? Hvor blev jeg af? Hvad skyldes den lange tavshed? Forklaringen er, at jeg sidste år ved denne tid fik en raptus.

Mange vil nok kende ordet raptus fra Anders And og Co, hvor Raptus von And er den skøre videnskabsand, som fra tid til anden optræder i bladet. Andre vil vide, at en raptus, er sådan en Ludvig Holberg fik ikke blot en men hele tre gange. Det virker måske en anelse selvfedt sådan at sætte sig selv i bås med Anders Ands skøre videnskabsand og selveste Ludvig H. Men det er ikke desto mindre, det der er sket. Jeg har fået en raptus. En trylleraptus.

For et år siden fik festudvalget på mit arbejde (et udvalg, jeg naturligvis er med i) den fabelagtige ide, at vi skulle holde "en magisk fest". Vi var enige om, at det kunne være vildt sjovt at få en tryllekunstner ud til festen. Men vi havde ikke rigtigt budget til det helt store, så enden blev, at jeg (i en typisk iver efter at blamere mig selv) tilbød at holde "et kikset trylleshow". Jeg ville opfinde en Mr. Poxycat-agtig figur og alt skulle gå galt. Men da jeg så var ved at planlægge det, begyndte en tanke at indfinde sig (det hænder med store mellemrum). Det kunne jo være fedt, hvis bare et eller to af tricks'ene virkede. Så jeg gik ind på Danmarks førende tryllebutiks hjemmeside - pegani.dk - og handlede trylletricks for 800 kroner. Ja ja, mindre kunne ikke gøre det. 

Jeg havde 3 dage til at lære det, hvilket man i tryllekredse anser for at være alt, alt, alt for lidt tid. Men til festen gik alt som smurt. Jeg tryllede og tryllede og blev grebet af en sælsom fornemmelse af, at det her sgu var mega fedt.

Siden har jeg udvidet mit repertoire. Jeg har bygget mange tryllerekvisitter i mit værksted i kælderen. Jeg har da også besøgt Pegani.dk et par gange. Og jeg har optrådt flere gange for andre end familie, kolleger og venner. Jeg har tryllet til et alderdomshjems musikfestival. Jeg har tryllet til en børnefødselsdag i en børnehave. Jeg tryller og tryller. 

Og det tager meget fokus væk fra blogging. Så hvis min raptus tidligere var blogging, så er den nu tryl. Men jeg har nu en ambition om at holde skansen herinde. Det er en ventil, jeg ikke er klar på at lægge i skuffen lige med det første. Så nu er det den ægte Christian Langballe - nu med tryl.

Christian Langballe

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.