Tolerance

"Vi skal vise respekt for andre menneskers særpræg. Vi skal ikke spørge, hvad de kan lære af os, men hvad vi kan lære af dem."

Nysgerrighed

"Tænk sig engang hvad kulturel mangfoldighed kan bidrage til vores samfund. Hvem siger, at det er os, der har set lyset? "

Åbenhed

"Vi lærer kun noget om os selv, ved at spejle os i andre. Derfor er et åbent sind en nødvendighed, hvis vi vil udvikle os som et positivt samfund."

Fremtid

"Enhver, som mener, at lukket selvtilstrækkelighed er nøglen til vores fælles fremtid, er blind for de vidunderlige muligheder en åben og positiv livsindstilling medfører."

Sep
18
2013

Christian Langballe om regnbuer

 

 regnbueputin

Internettet har i den senere tid flydt over med memes, der gør nar af Putin og hans totalt overdrevede trang til at vise sin maskulinitet frem på en mega gay måde. Det har været internettes flabede måde at gøre opmærksom på de fuldstændigt vanvittige tilbageskridt, som Rusland og en række lande er ved at gennemføre i forhold til homoseksuelle.

Jeg har aldrig rigtigt forstået, hvad tydeligvis indskrænkede hulemennesker har imod homoseksuelle. Jeg var engang i en sammenhæng, hvor en ung fyr erklærede, at hvis han var i byen og en eller anden bøsserøv lagde an på ham, så var homoen selv ude om de tæsk, han ville få. Han blev meget overrasket, da jeg fortalte ham, at det sjældent var sådan det fungerede. De homoer, jeg kender, står ikke snøvlende, lammestive og forsøger at score en tydeligvis straight fyr. Knægtens horisont var naturligvis hans egen måde at forsøge at score på. Altså en kæp i øret og så en megalam scorereplik. Så vidt jeg kunne forstå, handlede det vist om at levere den til nok skanky sild, så skulle en af dem nok bide på.

Jeg har en fornemmelse af, at lige præcis dette komplet misforståede idiotiske syn på homoseksuelle, der driver homofobien i Rusland og mange andre steder. Steder hvor mænd er umådeligt angste for at blive udfordret på deres egen seksualitet. Sjovt nok lader der til at være en tendens de samme steder til, at kvinder heller ikke har for meget at skulle have sagt. Så når homoseksuelle forfølges i Rusland, så er det måske et udtryk for magthavernes generelle forkvaklede holdning til fornuft, følelser og sans for farverig velklædthed.

Man kunne desværre fornemme nogle understrømme af samme homofobi i den debat, der rasede sidste år, da homoægteskaber var på den politiske dagsorden. Angst for noget, som man ikke forstår, er vejen til fundamentalisme og ravende galskab. Altsammen bundet sammen af komplet idiotiske pseudoargumenter om "naturens orden" og "det hellige gudsgivne ægteskab som en grundpille i samfundsordenen". Det er åndsvagt i Rusland og alle andre steder hvor homofobien stikker sit hæslige ansigt frem.

Jeg støtter regnbuen. Den er nu også så flot. Og så fungerer den megagodt sammen med enhjørninger.

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.