Tolerance

"Vi skal vise respekt for andre menneskers særpræg. Vi skal ikke spørge, hvad de kan lære af os, men hvad vi kan lære af dem."

Nysgerrighed

"Tænk sig engang hvad kulturel mangfoldighed kan bidrage til vores samfund. Hvem siger, at det er os, der har set lyset? "

Åbenhed

"Vi lærer kun noget om os selv, ved at spejle os i andre. Derfor er et åbent sind en nødvendighed, hvis vi vil udvikle os som et positivt samfund."

Fremtid

"Enhver, som mener, at lukket selvtilstrækkelighed er nøglen til vores fælles fremtid, er blind for de vidunderlige muligheder en åben og positiv livsindstilling medfører."

Sep
13
2013

Christian Langballe om moselig

 

 tollundmanden

Som inkarneret ateist må jeg indrømme, at det vil virke en anelse hyklerisk at lade sig stede til hvile på en almindelig kirkegård, når jeg engang om forhåbentligt mange år stiller træskoene, skrider i svinget eller drager mit sidste suk. Selvfølgelig kan jeg være ligeglad. Jeg vil jo på daværende tidspunkt være gået til de evige jagtmarker. Det må i sidste ende være op til mine efterladte at træffe den slags beslutninger.

Jeg forestiller mig dog at indskrive en passus i mit testamente, hvor jeg ytrer ønske om at blive til et moselig. Altså blive stedt til hvile i en mose. Ligesom Tollundmanden eller Grauballemanden. Det kunne sgu være cool. Man kunne så få megen morskab ud af at gøre et eller andet, for at forvirre fremtidens arkæologer, når man forhåbentlig bliver fundet om et par tusind år. Noget som virkeligt kunne mystificere dem.

Jeg har ladet mig fortælle af arkæologer, jeg kender, at når der i en museumsudstilling står: "har sandsynligvis indgået i en kultisk sammenhæng", så er det museumslingo for "vi har ingen anelse om, hvad fanden dette her har været brugt til, eller hvad dælen der er sket." Det må kunne udnyttes. Hvis man nu for eksempel blev nedsænket i mosen med et sortiment af badeænder, vandpistoler og måske omviklet en slatten uoppustet havebadebassin, måtte det da kunne fremkalde en del forvirring hos arkæologerne i det 23. århundrede. Man kunne også - efter døden var indtruffet selvsagt - indstøbe ens fødder i beton og ridse "Jimmy Hoffa" ind i cementen. Det ville da være lystigt. Manglen på forståelse ville givetvis få fremtidens arkæologer til at kategorisere fundet under emnet "mulig kultisk oprindelse".

Nå må vi selvfølgelig se hvor teknologien er til den tid, men et alternativ til mosenedsænkningen kunne være at blive stedt til hvile i det ydre rum. Jeg forestiller mig en kapsel, hvor jeg så i stil med Voyager-sonden havde indspillet et budskab til de aliens, som måske ville finde mig om nogle millioner eller milliarder år. Lidt slapstick humor og måske en vise ved et lejrbål kunne bestemt gøre mødet med en anden civilisation interessant. Måske ville de endda have teknologien til at bringe en tilbage til livet igen. Men i så tilfælde er der nok en risiko for at ende på et alienmuseum kategoriseret under "mulig kultisk oprindelse".

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.