Tolerance

"Vi skal vise respekt for andre menneskers særpræg. Vi skal ikke spørge, hvad de kan lære af os, men hvad vi kan lære af dem."

Nysgerrighed

"Tænk sig engang hvad kulturel mangfoldighed kan bidrage til vores samfund. Hvem siger, at det er os, der har set lyset? "

Åbenhed

"Vi lærer kun noget om os selv, ved at spejle os i andre. Derfor er et åbent sind en nødvendighed, hvis vi vil udvikle os som et positivt samfund."

Fremtid

"Enhver, som mener, at lukket selvtilstrækkelighed er nøglen til vores fælles fremtid, er blind for de vidunderlige muligheder en åben og positiv livsindstilling medfører."

Sep
04
2013

Christian Langballe om kaffebarer

 

Baresso KgsNytorvlow

 

Jeg er ramt af en sælsom paradoksal forkærlighed for kaffebarer og en samtidig afsky for kaffe. Det vil sige, jeg elsker duften af kaffe, men bryder mig virkeligt ikke om smagen. Faktisk bliver disse ord skrevet på en Baresso i midten af Århus ( hvilket jo egentlig ikke er så mærkeligt, eftersom Århus midtby nærmest er en stor Baressobar). Jeg kan bare godt lide stemningen på en kaffebar.

Den afdæmpede summen af hipstere, der har travlt med at tale sammen om virkeligt hipsteragtige ting og så den konstante strøm af kunder, der skal have deres Latte med skummetmælk to go. Der er en fantastisk kreativ energi over at sidde sådan et sted og arbejde. Nå ja, måske er det ikke mit arbejde at skrive blogindlæg, men følelsen er der skam.

For nylig delte jeg en oplevelse, jeg havde haft, på Facebook. Da jeg jo ikke drikker kaffe, må jeg ty til andre forfriskninger, når jeg begiver mig ind på en kaffebar. Min favorit er chai-latte, som på Baressos menukort hedder en Chaicino classic. Jeg ved godt, at det er en mega fesen drik at bestille, men jeg kan lide den, og den giver mig en undskyldning for at hænge ud på en kaffebar. Normalt bliver chaicino classic tilberedt af barristaerne med minimælk. Det er fint, det smager dejligt. Men en dag lavede den (for en gangs skyld) mandlige barrista min chaicino på sødmælk. Hold da op. Det smagte jovmange gange bedre. En nærmest himmelsk fornemmelse bredte sig fra min mund og ud i hele mit legeme. På facebook berettede jeg om, at jeg har de kvindelige barristaer mistænkt for at måle mit korpus med øjnene og tænke at den fyr er vist lige velpolstret nok til sødmælk, så han kan få en med minimælk. "Det har du vist bedre af makker."

Siden har jeg specifikt bedt om chaicino classic på sødmælk. Idag blev min mistanke bestyrket, da den søde kassedame på Baresso gav (den kvindelige) barrista besked om mit sødmælksønske. "HVAD?!? SØDMÆLK??? KAN MAN DET????" Der må være noget om snakken. Minimælk har i den grad sneget sig ind på mig. Men når noget smager, så englene synger, så må jeg stædigt blive ved med at kræve min ret. Jeg ville bare ønske, at der kom en Baresso eller en Starbucks i Hobro.

Christian Langballe (som ikke har købt aktier i Baresso - endnu)

Billedet er fra Baressos pressemateriale

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.