Tolerance

"Vi skal vise respekt for andre menneskers særpræg. Vi skal ikke spørge, hvad de kan lære af os, men hvad vi kan lære af dem."

Nysgerrighed

"Tænk sig engang hvad kulturel mangfoldighed kan bidrage til vores samfund. Hvem siger, at det er os, der har set lyset? "

Åbenhed

"Vi lærer kun noget om os selv, ved at spejle os i andre. Derfor er et åbent sind en nødvendighed, hvis vi vil udvikle os som et positivt samfund."

Fremtid

"Enhver, som mener, at lukket selvtilstrækkelighed er nøglen til vores fælles fremtid, er blind for de vidunderlige muligheder en åben og positiv livsindstilling medfører."

Sep
03
2013

Christian Langballe om Ikea

 

 Christian Langballes_ikeakatalog

Jeg kan forstå, at der blandt mænd i mit sociale segment er en udtalt modvilje mod at tage i Ikea. Jeg kan vel ligeså godt lægge kortene på bordet. Jeg, Christian Langballe, elsker Ikea. Så er det sagt. Det er på internettet. Det kan ikke trækkes tilbage .

Det som tilsyneladende afskrækker mændene er åbenbart Ikeabutikkernes labyrintiske opbygningog. De får en klaustrofobisk følelse af at være spærret inde i en verden af billige og let transporterbare møbler og aldeles praktiske huslige genstande med fængende men måske ikke specielt mundrette svenske navne. Jeg tror også, at det potentielle tidsforbrug "et lille smut i Ikea" afføder, måske gør mine medbrødre usikre. Man kan jo ikke nøjes med at være i Ikea i 30 minutter. Det kræver skam sin tid. Man kan vel nærmest tale om, at man investerer tid i Ikea.

Det er faktisk lige præcist den labyrintiske indretning, som tiltaler mig så meget. Det er nærmest som et svensk eventyrland fyldt med spændende og prisbillige ting og sager, som jeg meg godt gad have i mit hjem. "Hvad mon venter mig ag det næste hjørne?" Det er drønspændende.

For eksempel i afdelingen med komplette indretninger kan man komme ind i små krogede og utroligt velindrettede værelser, hvor smarte sengeløsninger, praktiske opbevaringsindretninger og smarte koordinerede farver møder en. Man kunne næsten fristes til at snuppe en morfar i en af sengene. Jeg kunne også godt forestille mig, at børn er blevet undfanget i disse krogede værelser i upåagtede øjeblikke hen imod lukketid.

Jeg er også utroligt begejstret for køkkentøjsafdelingen. Så mange praktiske ting, som ens køkken faktisk godt kunne mangle. Og i mange farver. Man bliver ganske glad af at shoppe rundt dernede. Hvad skulle jeg for eksempel gøre uden min billige men fantastiske wok fra Ikea? Der er meget asiatisk mad, min familie ikke ville spise uden den i huset.

Hvis man skulle dryppe en anelse malurt i bægeret, så skulle det være det faktum, at selv hvis man tager i Ikea for at købe en enkelt lille ting til 99,- så går man altid derfra 1000 kroner fattigere, men heldigvis en hel masse skønne ting rigere.

Nu kunne du kære læser måske forledes til at tro, at det ovenstående er ironisk ment. Jeg lader derfor bomben sprænge. Der er den skinbarlige sandhed. I love ikea.

Christian Langballe

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater

Bliv involveret...

Er du enig med de synspunkter, som kommer til udtryk på denne side, og kunne du tænke dig at give dine holdninger til kende, så kontakt mig. Indlæg, der ligger i tråd med mine modtages gerne.

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år gammel. Cand.Mag i kunsthistorie, mediefag og dansk. Gymnasielærer i Randers. Far til to. Multikunstner og glødende humanist.